dilluns, 7 de març del 2011

Què és una wiki.

Una wiki, basicament, és una eina de creació colectiva. És un web amb pàgines que tothom (o un grup determinat de persones amb permissos) poden llegir, editar i afegir continguts. Com a exemple tenim la Wikipèdia, que és com una gran enciclopèdia on tothom hi posa informació.
Així una Wiki és un lloc web on es poden crear i editar pàgines relacionades. Un usuari crea una pàgina sobre un tema en concret i la resta de usuaris poden modificar aquesta informació o afegir-ne de nova.

A educació les Wikis ens poden ajudar a veure com els alumnes construiexen un text, com col·laboren en un treball en equip o com treballen a casa. Tot això és pot fer a partir de la opció de 'Historial' (o Història) on es mostra quines modificacions s'han anat fent i qui les ha fet.
També es poden rebre notificacions dels canvis que es facin a les pàgines amb el que es facilita el seguiment de tot el procés de creació.

Un lloc web gratuit per a fer Wikis és el Wikispaces, i és on nosaltres penjarem les nostres Wikis de Tecnologia i Francés. El seu us és molt sencill i intuitiu i te força instruments per a poder fer seguiments.

Referències - WIKI: LA WEB MÁS PARTICIPATIVA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada